Autoverhuur in Leuven

Huur een auto of bestelwagen in de bierhoofdstad van Vlaanderen

Met een huurauto van Avis wordt een bezoek aan de hoofdstad van Vlaams-Brabant en de vele bezienswaardigheden een waar genoegen. Dankzij de centrale ligging van de stad is dit de ideale uitvalsbasis om de omliggende steden in Vlaanderen en Nederland te bezoeken.

Nu reserveren

Autohuur in de universiteitsstad van België

In deze stad is het rijke verleden van de Universiteit nooit ver te zoeken. Overal waar u komt, wordt u begroet door grote groepen vrolijke studenten waardoor u zich tijdens uw bezoek nooit zult vervelen. Dankzij onze diensten rijdt u snel van de universiteit naar het Groot Begijnhof, de St. Pieterskerk en vele van de andere bezienswaardigheden.

Stap in uw huurwagen en ontdek Leuven

Dit is niet alleen de hoofdplaats van de provincie Vlaams-Brabant. Het is ook de toegangspoort tot de toeristische regio's Hageland en de Groene Gordel. Ontdek daarom met uw huurauto van Avis deze verrassende groene omgeving. Een rijke cultuurhistorische achtergrond, de bakermat van de Geuze en Lambik, de woon- en werkplaats van het Brabants trekpaard, de lekkere verleiding van suikerstad Tienen en de witloofstreek rond Kampenhout. Allemaal op een boogscheut rijden. Een bezoek aan deze stad is bovendien niet volledig zonder een bezoek aan een van haar brouwerijen. Waarom nog wachten? Huur een auto of bestelwagen bij ons en vertrek op ontdekkingstocht.

U hoeft de stad niet te verlaten om baat te hebben bij onze diensten. Gebruik uw auto om één van de vele evenementen van de stad te bezoeken. Elk jaar in augustus wordt de stad gevuld met muziek dankzij Marktrock, één van grootste stedelijke muziekfestivals van Europa, met grote internationale en nationale artiesten. Elk paasweekend van vrijdag tot en met maandag vindt ook het Paasfeest plaats, een internationaal folklorefestival dat sinds 1975 wordt georganiseerd voor alle liefhebbers van de volkskunst.

Voor wie het liever wat rustiger aan doet, kan een rondrit rond de vele bezienswaardigheden van de stad de oplossing zijn. Niet te missen zijn de vier abdijen en het kleine en grote begijnhof, de Grote Markt en het Museum M. Op het Fochplein vindt u Fonske, een standbeeld dat een student voorstelt, met in de linkerhand een boek waarin hij leest en in de rechterhand een pint bier, die hij boven zijn hoofd uitgiet. Op de Grote Markt vindt u voornamelijk gebouwen in de befaamde Brabantse gotiekstijl, zoals het monumentale stadhuis, het Tafelrond, de collegiale Sint-Pieterskerk en enkele prachtige gildehuizen. Wie van groen houdt, kan zijn hart ophalen aan de oudste botanische tuin van België in het centrum van de stad, de Kruidtuin, daterend van 1738. Hier kunt u op een oppervlak van ca. 2,2 ha een uitgebreide verzameling kruidachtige planten, bomen, heesters en water- en kuipplanten bewonderen.

Shoppen en dineren in Leuven met uw gehuurde auto

De Diestsestraat en de Bondgenotenlaan zijn de belangrijkste winkelstraten in het centrum van deze mooie stad. Deze straten zijn nu verkeersluw gemaakt, dus u parkeert uw auto van Avis best in één van de vele parkings van de stad. Het enorme aanbod aan winkels is jong en trendy voor elk budget. Elke donderdag kunt u aan avondshopping doen, waarbij u ontspannen tot 8 uur ‘s avonds kunt genieten van uw favoriete winkels.

Als u na al dat winkelen nog tijd en zin hebt, kunt u enkele van de maar liefst 178 restaurants en 241 cafés in de binnenstad uitproberen, waarschijnlijk de grootste concentratie eet- en drankgelegenheden in Vlaanderen. Leuven wordt niet voor niets de “Langste toog van Europa” genoemd. Dit is ook de stad bij uitstek om enkele typische Vlaamse gerechten te proberen, zoals witloof of biersoep. Naar jaarlijkse traditie wordt er in het centrum het culinaire festijn “hapje-tapje” gehouden met showcooking op de Grote Markt en een gastronomisch parcours door de stad.

Het Avis kantoor vindt u in Heverlee. Hier kunt u auto’s en bestelwagens huren als u de stad bezoekt of als u een auto nodig hebt om de omgeving van de stad te bezoeken. Vanuit de stad kunt u met een auto eenvoudig andere steden zoals Brussel, Mechelen of Hasselt bereiken met heel goede verbindingen via de autosnelweg. Of rijd de stad eens uit richting het provinciaal recreatiedomein in Kessel-Lo of het Zoetwaterpark in Oud-Heverlee voor wat groene rust.

Met autoverhuur in Leuven kunt u genieten van speciale aanbiedingen en kortingen op de verhuur van auto’s en bestelwagens met reserveringen via internet.