Autoverhuur Gent

Bruisende cultuurstad

België is klein en er liggen heel wat interessante steden dicht bij elkaar. Met de huurauto die via Avis geleverd wordt, zijn de afstanden te verwaarlozen. De stad Gent is authentiek en levendig, en combineert cultuur, een pittoresk centrum met prachtige huizen ,een bruisend nachtleven met een verkeersarm historisch centrum. De jaarlijkse Gentse Feesten lokken toeristen uit de hele wereld. Een auto huren om de streek te ontdekken is een aanrader.

Nu reserveren

Het pittoreske centrum

Gent is een compacte stad, waar monumenten en trendy boetiekjes zich in een winkelwandelgebied bevinden. De Gras- en Korenlei aan de haven is voor vele Gentenaren en toeristen de plek bij uitstek om de sfeer van de stad op te snuiven of om elkaar te ontmoeten op een van de vele terrasjes. Geniet van de lokale markten en probeer de streekproducten eens uit. Een typisch Gents gerecht is de Gentse waterzooi, gemaakt van vis, groenten, room en aardappelen. Of de zoete lekkernijen als de “Gensche mokken”, de plaatselijke dranken als de Gentse Bruggeman of de streekbieren. Er zijn uiteraard ook heel wat vegetarische restaurants in deze veggie-hoofdstad van Europa.

Een andere manier om de stad te ontdekken is met een boottocht op de binnenwateren. Portus Ganda is de nieuwe jachthaven in het centrum, waar de Leie en de Schelde samenvloeien. Het is een van de mooiste hoekjes van het stadscentrum en bestaat uit bruggen, parkjes, gezellige terrasjes en een mooi gerestaureerd art-deco zwembad.

Gent by night

Een avondwandeling is de moeite waard dankzij de sfeerverlichting waar verschillende lichtkunstenaars voor zorgden. De beperkte lichtintensiteit werkt rustgevend en details worden geaccentueerd waardoor architecturale schoonheden tot uiting komen. De weerspiegeling in het water maakt het geheel helemaal bijzonder! De stad kreeg voor haar lichtbeleid dan ook 3 sterren in de Michelingids en won de Internationale City-People-Light Award. In januari vindt het lichtfestival plaats, een lichtshow met origineel belichte historische gebouwen en heel wat spektakel. De eerste editie in 2011 kende een overdonderend succes met meer dan 200.000 bezoekers! De stad kent trouwens een bruisend nachtleven met her en der aantrekkelijke cafés en restaurantjes, clubs en discotheken. Wie het liever wat cultureel houdt, kan in de theaterhuizen en concertzalen terecht. Zo is er het Arcatheater op een unieke locatie, aan de achterkant van het Gravensteen. Of het Kunstencentrum Vooruit waar dans, theater, literatuur en rock-‘n-roll elkaar afwisselen om de sfeer erin te houden. Of wat dacht u van het Jazz Festival of I love Techno? Plezier gegarandeerd!

Culturele bezienswaardigheden

Een topper in de Sint-Baafskathedraal is uiteraard het wereldberoemde schilderij “De aanbidding van het Lam Gods” dat de gebroeders van Eyck schilderden in 1432. Het is een meesterwerk van de Vlaamse Primitieven. Het majestueuze gebouw met haar eeuwenlange bouwgeschiedenis telt wel 22 altaren.

Het Gravensteen is een middeleeuwse burcht die dateert uit 1180. De imposante walmuur, het poortgebouw en de donjon geven samen met de movieguide een duidelijk beeld van een stukje geschiedenis. Vlakbij ligt het Patershol, vroeger een arme arbeidersbuurt, nu een authentieke buurt met smalle straatjes en gezellige restaurantjes.

Gent heeft een eigen universiteit en er wonen dan ook vele studenten. De buurt rond het Sint-Pietersplein is de “place to be” voor studenten. In de Overpoortstraat vindt u de studentencafés waar het er ’s avonds geregeld geanimeerd aan toe gaat. Aan het Sint-Pietersplein staat ook de O.L.V. Sint-Pieterskerk en de boekentoren, het symbool van de kennis van de stad.

In het S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, wordt enerzijds de vaste collectie moderne kust vanaf 1945 getoond, anderzijds zijn er voortdurend originele tentoonstellingen.

Op zoek naar groen

Maar de streek heeft ook andere troeven die per auto gemakkelijk te bereiken zijn. Autoverhuur bij Avis is hiervoor ideaal. Er zijn meer dan 230 hectare groot natuurgebied, waar ’s winters trekvogels overwinteren. De verschillende parken en plantentuinen geven ook de mogelijkheid om wat rust en natuur op te zoeken.

Ook de omliggende regio’s zijn qua natuurschoon van belang. De Leiestreek, het Meetjesland, het Scheldeland of het Waasland hebben allemaal hun eigen typische landschap, met specifieke monumenten en vele musea. Ook de Vlaamse Ardennen liggen dichtbij. De heuvelachtige gebieden, de vele dorpjes met kasseistraten en de kronkelende beekjes zijn een van Vlaanderens mooiste landschappen. Een waar wandelparadijs dat met autohuur via Avis bereikbaar wordt.