Autoverhuur van Avis in Aalst

Een auto huren in de stad van het carnaval

Deze stad in Oost-Vlaanderen staat bekend om haar jaarlijkse carnavalsstoet, maar heeft nog veel meer troeven. Met een huurauto uit onze uitgebreide vloot is het mogelijk verschillende activiteiten te combineren.

Nu reserveren

Een stad met veel uitvalswegen

In Aalst zelf valt een heleboel te zien en te beleven. Dankzij de centrale ligging ten opzichte van een aantal grote Vlaamse steden, is ‘Oilsjt’ ook het perfecte startpunt voor een reeks citytrips. De stad ligt bovendien in de vallei van de Dender en heeft daardoor heel wat te bieden aan natuurlijk schoon.

Diensten van Avis in de stad van de ajuin

Het Avis kantoor voor autohuur hier bevindt zich op de Leopoldlaan, het noordoostelijke deel van de ringweg R41 die rond de stad loopt. Hier kunt u een van onze auto’s of bestelwagens huren via Avis Preferred. Daarbij bieden wij u, indien gewenst, een aantal extra’s aan, zoals kinderzitjes voor uw kroost, een GPS-navigatiesysteem en zelfs sneeuwkettingen of een skidrager. Bovendien staan wij in voor hulp bij ongevallen. Zo kunt u zonder zorgen de baan op en kunt u al uw aandacht volledig vestigen op de vele bezienswaardigheden van deze gezellige stad.

Al van oudsher bestaat er een gezonde rivaliteit met Dendermonde, een stad die zo’n 15km ten noorden ligt. Als resultaat, en sinds de bloei van de ajuinteelt in de 19de eeuw, staan de Aalstenaars bekend als ‘ajuinen’. Deze bijnaam was eerst bedoeld als spotnaam, maar nu wordt ze met trots gedragen. Deze volkse anekdote doet misschien vermoeden dat Aalst een stad is met weinig prestige. Toch zijn heel wat bekende Vlamingen er geboren en getogen, zoals schrijver Louis Paul Boon, journaliste Phara de Aguirre, komiek Bert Kruismans, tennisster Sabine Appelmans en tv-figuur Steven Van Herreweghe. De bekendste persoon afkomstig uit deze stad is waarschijnlijk Adolf Daens (1839-1907). Deze priester en politicus zette zich in voor verbetering van de arbeidsomstandigheden en stond samen met zijn broer Pieter aan de grondslag van de Christene Volkspartij, de eerste christendemocratische partij in Belgi&euml. Louis Paul Boon en Adolf Daens zijn tevens tot ereburger benoemd.

Veel meer dan alleen carnaval

Al sinds de middeleeuwen wordt jaarlijks een grote carnavalsstoet georganiseerd op Aswoensdag. Deze optocht en het driedaagse feest dat eraan voorafgaat, hebben een plaatsje gekregen op de Unesco werelderfgoedlijst en weten ieder jaar opnieuw een massa toeschouwers aan te trekken. In dezelfde periode vindt de Winterfoor plaats, die loopt van het weekend voor de carnavalsstoet tot het weekend erna. Op 11 november, de gedenkdag van stadspatroon Sint-Maarten, kunt u urenlang snuisteren op de jaarmarkt. Hetzelfde is mogelijk op de kerstmarkt van begin december tot begin januari. Enkele andere populaire bezienswaardigheden zijn de Sint-Martinuskerk, het Stadhuis, het Landhuis en het begijnhof. Ook aan fietsenthousiasten wordt gedacht, doorheen de stad loopt namelijk de fietsroute Denderende Steden. Deze route bestaat uit verschillende trajecten om uit te kiezen. Het is natuurlijk ook mogelijk zelf een route uit te stippelen langs de Dender of doorheen de heuvels van het Pajottenland en, iets meer naar het oosten, de Vlaamse Ardennen. Een laatste belangrijk evenement is Cirk!, een gratis driedaags circusfestival in de binnenstad waarop zowel jong talent als ervaren artiesten te zien zijn.

Wie graag gaat winkelen, komt in Aalst niets tekort. De stad telt vijf grote winkelstraten, waarvan er drie autovrij zijn. Bijna allemaal monden ze uit op de Grote Markt, dus u kunt daarna gemakkelijk iets gaan drinken in een van de vele caf&eacutes. Zoals gezegd is dit de ajuinstad, wat het niet verwonderlijk maakt dat de ajuin een belangrijke rol speelt in de plaatselijke keuken. Een ander streekgerecht is de vlaai. Deze stevige cake, gemaakt van oud brood, stroop en kaneel, mag niet verward worden met de typisch Limburgse vlaai. Op een zonnige dag kunt u gezellig picknicken of een wandeling maken in het stadspark, dat overgaat in het natuurgebied Osbroek. Nabij de stad liggen bovendien ook nog enkele andere natuurgebieden, bijvoorbeeld Hogedonk, dat beheerd wordt door Natuurpunt.

Voor wie het liever wat verder zoekt, biedt ‘Oilsjt’ een aantal mogelijkheden. De stad ligt op slechts een halfuurtje van twee grote Vlaamse steden: Brussel en Gent. Beide steden zijn gemakkelijk bereikbaar via de E40. Deze snelweg loopt helemaal tot Oostende en dus de Noordzee, indien u een dagje aan de Belgische kust wilt doorbrengen. Een huurauto van Avis geeft u de vrijheid naar hartenlust allerlei activiteiten te combineren naargelang uw voorkeur voor cultuur, shopping, sport of recreatie.